BRUGGE WOEST NA BEREIKEN HALVE FINALE: 'ZIELIG EN TRIEST DAT DIT NIET MOGELIJK IS'

Club Brugge bereikte ten koste van PAOK Saloniki de halve finale van de Conference League, maar krijgt van de Belgische bond geen extra vrije dagen om zich voor te bereiden op de komende Europese clash met Fiorentina. En dat steekt bij de Belgische club. 

"PAOK moest dit weekend niet voetballen", constateerde voorzitter Bart Verhaeghe, terwijl Club Brugge zondag nog tegen Royal Antwerp speelde (3-0 winst). "Andere teams worden in deze fase van de Europese competitie gefaciliteerd in hun eigen land om op Europees niveau te kunnen presteren. In België is het heel zielig en triest om vast te stellen dat dat niet mogelijk is."

In Nederland wordt sinds een aantal jaar steevast rekening gehouden met de Europese schema's van de Nederlandse clubs. Door het schuiven met Eredivisiewedstrijden hoopt de KNVB die ploegen een extra voordeel te geven in de internationale wedstrijden. Dat ziet Verhaeghe ook graag in België gebeuren. "We zijn een heel onprofessioneel voetballand. Ik beklaag dat heel hard, als topploeg van ons land."

Verhaeghe roept dan ook op tot verandering. "We moeten dringend naar een andere organisatie van onze competitie. Dit is niet compatibel met hoe in Europa gevoetbald wordt. Iedereen heeft er belang bij dat Club doorgaat. Of dat nu Club, Anderlecht, RC Genk of Union Sint-Gillis is. Het draagt bij aan het niveau van het Belgisch voetbal."

2024-04-19T08:34:07Z dg43tfdfdgfd